علت جوش آوردن ماشین در شرایطی طبیعی است و همه ما حداقل این مشکل را یکبار تجربه کرده ایم ولی راه کارهای تخصصی تری نیز وجود دارند که افراد متخصص در این راه کار ها نیز خبره و با تجربه هستند .جوش آوردن ماشین می تواند عوارض زیادی داشته باشد و آسیب به موتور و قطعات موتوری خودرو وارد کند. در این مقاله قصد داریم دلیلی جوش اوردن خودرو و اقدامات لازم هنگام جوش آوردن ماشین را برای شما توضیح دهیم تا با این مشکل بیش تر آشنا شوید .

جوش آوردن خودرو

علت جوش آوردن ماشین

علت جوش آوردن ماشین

هنگامی که خودروی شما جوش می‌آورد به این معناست که در رادیاتور ماشین شما مشکلی به وجود آمده است و باید فورا به آن رسیدگی شود . در بعضی موارد شاهد بوده ‌ایم که موتور خودرو بدون هیچ مشکلی در حال کار کردن است ولی بعد از یک بازه زمانی که موتور خودرو بیش از حد کار انجام می‌دهد ، شروع به داغ شدن می‌کند .

حرارت بیش از حد موتور خودرو در این شرایط ، غیر عادی به نظر می‌رسد و باید فکری به حال آن کرد زیرا می‌تواند آسیب‌های جدی به موتور بزند . جوش آوردن موتور می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد . البته علت اصلی جوش آوردن ماشین  کم بودن آب رادیاتور ماشین است ولی خب دلایل دیگری هم نیز وجود دارد که این دلایل عبارتند از :

اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو

  1.  استفاده کردن مایع خنک کننده 
  2. عدم گرفتگی مسیر حرکت آب
  3. رفع خرابی پمپ آب خودرو
  4.  گرفتن نشتی در سیستم خنک کننده و لوله ها
  5. تعویض ترموستات خراب
  6.  خرابی تسمه دینام یا تسمه پروانه
  7.  رفع خرابی فن رادیاتور 

استفاده کردن مایع خنک کننده  

یکی از اصلی‌ترین عناصر تأثیر گذار در جوش آوردن ماشین ، آب رادیات است. مایعی که برای خنک کردن موتور استفاده می‌شود باید بدون عیب باشد . حجم آب نیز اهمیت دارد و نباید زیاد یا کم باشد . در صورتی که مایعی که استفاده می‌کنید استاندارد نیست آن را تعویض کنید . بهتر است کل آب را تخلیه کرده و سپس مجددا آن  را پر کنید .

عدم گرفتگی مسیر حرکت آب 

وجود ذرات ریز و گرد و غبار در لوله‌هایی که مسیر حرکت آب هستند به مرور زمان مانع عبور آب می‌شوند . این توقف در سیستم خنک کننده موتور دمای آب را بالاتر از حد استاندارد می‌برد و ناگهان ماشین جوش می‌آورد . در ماشین‌های مدل پایین گاهی ذرات زنگ زده قطعات و تکه‌های لوله‌های فرسوده که در مسیر تلنبار شده‌اند علت جوش آوردن ماشین هستند . راه حل، تعویض به موقع قطعات و تمیزکردن مسیر جریان آب است .

رفع خرابی پمپ آب خودرو 

یکی از بخش‌های سیستم خنک کننده ماشین ، پمپ آب است. پمپ آب وظیفه به گردش درآوردن آب رادیات را دارد و این گردش منجر به خنک شدن می‌شود. هرگونه خرابی یا اختلال در روند فعالیت پمپ آب باعث می‌شود آب به جریان نیفتد و ماشین جوش بیاورد . پمپ آب با گذر زمان نشتی پیدا می‌کند یا پروانه‌های آب خراب می‌شوند و گیر می‌کنند . بهتر است زود به زود پمپ آب ماشین را بررسی کنید تا در صورت هرگونه شکستگی یا اشکال دیگر آن را تعویض کنید .

گرفتن نشتی در سیستم خنک کننده و لوله ها

سیستم خنک کننده خودرو از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است و نقاط اتصال آن‌ها با گذر زمان دچار نشتی می‌شود . این نشتی که گاه مربوط به رادیات می‌شود و گاهی به دلیل فرسودگی لوله‌هاست، منجر به کم شدن آب داخل رادیات شده و ماشین جوش می‌آورد .

تعویض ترموستات خراب 

دمای خوردو و میزان خنک کننده‌ای که مخصوص موتور است توسط ترموستات تنظیم می‌شود . ترموستات با اندازه گیری دمای موتور این تنظیمات را انجام می‌دهد و در صورت خرابی ، این تنظیمات خیلی سریع به هم می‌خورند . میزان خنک کننده‌ای که استفاده می‌شود به اندازه کافی نخواهد بود و ماشین بسیار داغ می‌شود . ترموستات قدیمی و معیوب می‌تواند علت جوش آوردن ماشین باشد .

خرابی تسمه دینام یا تسمه پروانه

تسمه پروانه که وظیفه چرخاندن پروانه را برعهده دارد آسیب پذیر است. گاهی خرابی این تسمه، علت اصلی جوش آوردن ماشین است. دقت کنید این تسمه نباید توسط روغن چرب شود و در صورت مشاهده هرگونه پارگی در تسمه باید اقدام به تعویض آن کرد. شل و سفت بودن تسمه پروانه نیز اهمیت زیادی در نحوه عملکرد آن دارد .

رفع خرابی فن رادیاتور

اساسی‌ترین بخش رادیاتور فن آن است. این فن با پره‌های بزرگ می‌چرخد و آب داخل رادیاتور را خنک می‌کند. اگر به هر علتی این فن از حرکت ایستاد دمای آب و خودرو بالا می‌رود و خیلی زود جوش می‌آورد. پیدا کردن مشکل فن رادیاتور کار آسانی نیست و اغلب به دلیل سیم کشی‌ها و اتصالات برقی آن است. اگر فن رادیاتور شما روشن نشد به اولین جایگاه تخصصی تعمیر ماشین رجوع کنید .
تمامی مواردی که نام برده شد از اصلی ترین علت ها و شایع ترین آن ها هستند که باید به آن ها توجه شود . البته علت های کوچک دیگری مانند : استفاده طولانی مدت از دنده‌های سنگین . رانندگی در سربالایی به مدت طولانی . نامیزان بودن باد لاستیک . خرابی در محافظ رادیاتور . تنظیم نبودن دلکو . نیز وجو دارند که باید به آن ها هم توجه شود .
جوش آوردن رادیاتور خودرو علاوه بر هزینه های زیاد بر روی موتور خودرو نیز تاثیرات زیادی می گذارد :

سوختن واشر سرسیلندر و قاطی شدن آب و روغن . چسبیدن پیستون به سیلندر موتور به علت حرارت بالای موتور . از بین رفتن واشر های واتر پمپ و نفوذ آب به خارج از پمپ . از بین رفتن قطعات پلاستیکی . از بین رفتن روغن موتور که باید در این مواقع حتما تعویض گردد .

خراب شدن رادیات و تمامی واشر های داخل آن . همه ی این ها از مواردی است که در صورت جوش اوردن خودرو می توانند بر روی موتور خودرو نیز تاثیر بگذارند .پس حتما دقت کنید .
در اخر اضافه کنیم که با توجه به تمام مواردی که رعایت آن‌ها ضروری است و اطلاع از علت‌های جوش آوردن ماشین می‌توان به نتیجه گرفت اصلی‌ترین دلایل جوش آوردن ماشین مربوط به وضعیت خنک کننده خودرو است و با بررسی مداوم قطعات سیستم خنک کننده می‌توان از بروز این اتفاق جلوگیری کرد .

عاقلانه‌ترین واکنش به جوش آوردن ماشین ، توقف و خاموش کردن ماشین است ، چرا که روشن بودن موتور گرما زاست و افزایش دمای موتور خودرو در حالی که سیستم خنک کننده فعال نیست ضررات فراوانی به همراه خواهد داشت .

برای مراقبت از قطعات خودرو و همچنین بهتر استفاده کردن هم باید موارد بالا را رعایت کرد و همچنین باید از قطعات با کیفیت و اصلی نیز استفاده کرد.

فروشگاه آریا پارت ارائه کننده ی سرسیلندر تیون آپ و همچنین واشر سرسیلندر های نیز می باشد. البته اگر خودروی شما واشر سوزوند و یا به اصطلاح واشر زد باید واشر را تعویض کرد.چنانچه اگر خودروی شما جوش بیاید و سریع رسیدگی نکنید ، غیر از واشر سرسیلندر نیز به سرسیلندر خودروی شما آسیب جدی می رساند.

و مورد آخر که یک توصیه ی دوستانه به شما می باشد.حتما حتما هر روز آب رادیاتورتان را چک کنید. از ضد یخ استفاده کنید.هنگام اموش کردن صبور باشید تا دمای خودرو پایین بیاید. زیاد با دنده سنگین حرکت نکنید. موتور خودروتون رو سر وقت عوض کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *